Prajitura cu pere si gutui

Postat de timea in Prajituri
6 Noi 2012 | 13115 vizualizari
Prajitura cu pere si gutui

O prajitura de toamna cu fructe aromate cu o textura umeda si placuta. Usoara, economa si perfecta pentru o dupa-masa friguroasa de toamna.

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • suc + pulpa de la o jumatate de portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 gutuie
  • +
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava: o lingura unt si faina
  • Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute.

Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.

Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.

Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure

Postat de simona72

Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure

Dovleacul curatat de coaja se da pe razatoarea cu gauri mari, eu l-am calit in bucati mai mari, asa cum am curatat dovleacul pe interior si a iesit ok. Se caleste dovleacul pana se inmoaie, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2012, 20:56
Arată minunat şi nu mă îndoiesc de aroma dată de fructele folosite.
La partea cu textura nu prea înţeleg cuvintele, dar asta pentru că nu-s prea priceput la bucătărie.
la 06.11.2012, 20:57
cat de bine arata,o reteta foarte de toamna
la 06.11.2012, 20:58
vreau si eu
la 06.11.2012, 21:00
Foarte buna si ar merge asa bine o bucatica acum
la 06.11.2012, 21:03
Padre nu e vb de un pandispan clasic uscat ci de unul mai pufos si umed din cauza fructelor din blat . Nu stiu cum altfel sa ii spun

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking