Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Postat de mirela0911 in Prajituri
22 Oct 2015 | 7181 vizualizari
Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Initial s-a vrut a fi alta prajitura, dar in timp ce imi pregateam ingredientele am mai taiat din ele si am adaugat altele, si a iesit o prajitura tare buna!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 2 oua mari
  • 12 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 12 lg lapte
  • 12 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 12 piscoturi

Pt. crema:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 5 lg faina
  • 100 g unt
  • zeama de la 2 lime-uri
  • coaja rasa de la un lime

Mod de preparare

Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se aseaza cele 12 piscoturi, apasand usor pentru a intra pe jumatate in blat. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pentru cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Se pune 400 ml lapte si zaharul la foc, iar restul de lapte se amesteca cu faina. Cand incepe sa fiarba laptele, se toarna in fir subtire amestecul cu faina, amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se lasa pe foc pana obtinem o crema groasa. Se ia de pe foc si se pune untul, omogenizandu-se bine. Se lasa sa se raceasca. Se storc cele 2 lime-uri si se rade coaja de la una din ele. Se adauga peste crema si se amesteca. Se da la frigider pentru o jumatate de ora.

Blatul se aseaza pe un platou iar deasupra se intinde toata crema de lime, iar piscoturile aflandu-se jumatate in blat, jumatate in crema. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Deliciu

Postat de merisor67

Desert prajitura Deliciu

Cele 300 gr nuca, taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Blat:  presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 19:12
Arata super, super delicioasa
la 22.10.2015, 19:16
la 22.10.2015, 19:20
Arata asa de bine...
la 22.10.2015, 19:22
Va multumesc fetelor, a fost tare buna!
la 22.10.2015, 19:35

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking