Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Postat de Corina33 in Prajituri
5 Mai 2018 | 5349 vizualizari
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Știți voi, un fel de tartă, doar că îmi place mult cum sună în italiană, de unde este și rețeta.

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 320 g făină
  • 8 g praf de copt
  • Ptr umplutură:
  • 300 g ricotta
  • 50 g zahăr
  • coaja rasa de la 1/2 lămâie
  • 300 g gem de care doriti

Mod de preparare

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios.

Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat intr-o forma rotunda cat sa acopere forma de tarta si marginile ei.
Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi rasturnam usor in ea foaia de aluat cu hartia de copt in sus. Asezam bine cu mana marginile, apoi indepartam haria de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii.
Brânza ricotta se amestecă cu zahărul și coaja de lămâie, după care se întinde uniform peste aluat. Peste brânză turnam marmelada și o întindem cu grijă să nu se amestece cu brânza.
Din aluatul ramas întindem o altă foaie pe masa înfăinată, tăiem fâșii drepte și le asezam peste tartă formând un grilaj.

În cuptorul preîncălzim la 180 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute (a mea a stat doar 30 de minute la cuptor).
Scoatem tarta la racit pe un suport, iar dupa ce s-a racit, o putem transfera pe un platou și o pudrăm cu zahăr praf. Se taie in felii si se serveste.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mure si jeleu de mure

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Postat de merisor67

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Pentru blatul n. 1 , batem albusurile spuma cu putina sare, folosind telul sau mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, apa minerala, uleiul, esenta si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2018, 00:51
la 05.05.2018, 04:36
Waw , ce combinație perfectă !
la 05.05.2018, 06:20
Bună!
la 05.05.2018, 06:21
la 05.05.2018, 07:14
Grozava!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking