Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)

Postat de stefy_a in Prajituri
7 Noi 2016 | 3956 vizualizari
Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 20 piscoturi
  • 250 ml frisca
  • 50 ml cafea solubila
  • 40 g zahar pudra
  • un plic intaritor de frisca
  • un plic gelatina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 linguri rase de amidon
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie dupa gust

Mod de preparare

Crema de vanilie:

se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut

 - amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca-

- cand este gata, se lasa la racit

- frisca se mixeaza bine cu intaritorul de frisca si cu zaharul pudra - sa se tina de paletele mixerului

- gelatina se hidrateaza 3 minute in cafea, apoi ceasca cu cafea si gelatina se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune si intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde

- peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine, si apoi se adauga si cafeaua cu gelatina si se mixeaza foarte bine

- 50 ml de apa se pun la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia, si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul si se lasa la racit

- intr-o tava tapetata cu folie alimenatara se aseaza rand pe rand piscoturile pe care le-a trecut rapid prin siropul pregatit anterior

- peste stratul de piscoturi insiropate se aseaza mousseul de cafea

- se orneaza dupa gust, sau se poate lasa si neornata, si se da la frigider pentru cel putin 4-5 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Postat de Oana

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Salam de biscuiţi, reţetă rapida Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete. Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana...

Citeste continuarea

Madlene

Postat de merisor67

Madlene

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.  Laptele il punem pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2016, 07:10
la 07.11.2016, 08:32
la 07.11.2016, 09:16
Delicioasa!
la 07.11.2016, 09:22
Ce praji bunaaaaaa!
la 07.11.2016, 10:01
faina prajitura ai pregatit

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking