Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Postat de andaoana in Prajituri
25 Iul 2016 | 4654 vizualizari
Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust. Sper ca am fost destul de explicita la modul cum am procedat cu jeleul . 

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina

Mod de preparare

Blat :

Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic.

Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul ( daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare.

Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt.

Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema :

Piureul de castane  (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena , usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar.

Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul .

Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul :

In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii.

Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul  si lasam pana cand se to[peste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi.

Punem gelatina sa se dizolve , atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte . Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider.


Asamblare

Blatul il asezam pe un platou , aseazam crema si o intindem uniform . Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider .

Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe .

Servim rece .

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de...

Citeste continuarea

Prajitura insiropata cu prune

Postat de merisor67

Prajitura insiropata cu prune

Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele. Le dam la rece pana pregatim blatul. Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 15:11
yamii delicioasa!
la 25.07.2016, 15:12
Mmm ce deliciu!
la 25.07.2016, 15:20
Woww! Super prajiturica!!!
la 25.07.2016, 15:21
la 25.07.2016, 16:09
grozava prajiturica ta!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking