Ingrediente
- 300g branza dulce
- 250ml iaurt gros
- 3 oua
- 50g pesmet
- 50 nuci
- 50g zahar
- 750g dovleac
- Zeama si coaja razuita de la o portocala
- Zahar vanilat
Mod de preparare
Se curata dolveacul,se spala si se da prin razatoare. Adaugam in dovleacul razuit zeama de portocala si coaja razuita,3 linguri de zahar, se amesteca toate si se pun intr-un vas rezistent la caldura si bagam in cuptor pentru 25 de minute apoi ii punem in blender si ii blendam. Separam albusurile de galbenusuri.
Dupa aceea punem 3 linguri de pesmet, zaharul vanilat,branza, si iaurtul si se blendeaza. Batem albusurile cu 3 linguri de zahar pana se face ca o bezea. Albusurile batute se omogenizeaza cu piureul de dovleac si cu 3 linguri de pesmet si incepem sa punem in mijlocul tavii 2 linguri de aluat de dovleac, punem si niste nuci si mai punem 2 linguri din aluatul de branza si facem asa pana la sfarsit. Batem un pic tava sa se aseze frumos compozitia, si mai preseram niste nuci. Incalzim cuptorul la 180° si bagam tarta in cuptor pentru 35 de minute. La sfarsit decoram cu nuci caramelizate.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|