Prajitura cu prune si bezea

Postat de gaby_d in Dulciuri
20 Sep 2015 | 23899 vizualizari
Prajitura cu prune si bezea

Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna! Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar. Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.

Ingrediente

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare

Mod de preparare

  1. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
  2. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
  4. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.
  5. Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
  6. Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
  7. Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
  8. Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
  9. Presara peste ele nuca macinata.
  10. Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
  11. Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
  12. Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
  13. Serveste …calda sau rece :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Postat de merisor67

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca

Postat de simona72

Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca

Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 17:26
Yammy!
la 20.09.2015, 17:26
cat de bine poate sa arate!
la 20.09.2015, 17:34
Arata minunat!
la 20.09.2015, 17:37
Delicioasa
la 20.09.2015, 17:41
buna buna

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking