Prajitura cu prune si bezea by Gaby

Postat de MotanLaOale in Prajituri
5 Noi 2015 | 18928 vizualizari
Prajitura cu prune si bezea by Gaby

Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc. Eu chiar pentru azi am facut-o, pentru cina din 5 noiembrie, deoarece am ceva de sarbatorit. Este usor de facut. Trebuie sa ai un cantar, un mixer, si o tava. :))))

Ingrediente

  • 140g unt
  • 4 oua
  • 150g zahar + 6 linguri pentru bezea
  • 250g faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 kg prune
  • un praf sare

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste.

Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.

Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie.

Se adauga si coaja de lamaie.

Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a fi intins.

Se unge o tava 23/26 cm cu unt.

Se distribuie cu lingura aluatul in tava si se intinde cu mana umeda uniform in toata tava.

Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.

Nuca se amesteca cu scortisoara.

SE pun jumatatile de pruna peste aluat una langa alta si cu coaja in jos.

Se presara peste prune nuca cu scortisoara.

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, zaharul vanilat si se adauga treptat 6 linguri de zahar.

Se mixeaza pana se topeste zaharul si se intareste pana "face tepi".

Se pune cu lingura peste prune si se niveleaza si se face un model din lingura.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 150-160 grade pana ce bezeaua devine aurie, cam 25-30 minute.

Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea by Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Mihaela11_jo

Desert prajitura Tosca

Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina...

Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de Irina

Tarta cu mere

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.  Aluatul de tarta : Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori.  Taiati untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2015, 20:11
Da cine-i Gaby asta, ca apare peste tot...
la 05.11.2015, 20:13
deci chiar ma gandeam la praji asta 3 bucatele si la mine daa
la 05.11.2015, 20:18
Ce apetisant arata!
la 05.11.2015, 20:25
cleme ))))))))))))))))))))))))))))))))))))

motanele, fotografia finala zici c-ai furat-o de la mine ))))))))))
cat de frumos prezinti tu toti pasii!
bravo!
la 05.11.2015, 20:30
Arata delicios!!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking