Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl in Prajituri
21 Noi 2017 | 2825 vizualizari
Desert tarta cu lamaie si bezea

tarte si placinte rumenite si iscusite De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a plăcut, dar celorlalți membri ai familiei li s-a părut cam acrișoară.  Nu prea am fost mulțumită de bezeaua ce mi-a ieșit. Cred că nu am bătut suficient albușurile. O altă greșeală pe care am făcut-o: am pus bezeaua peste crema calduță, deci nu e exclus să se fi lăsat și din cauza asta. Eu m-am inspirat din revista Rețete de la Libertatea, iar acolo nu zicea că ar trebui lăsată să se răcească. Eu vă sfătuiesc să lăsați să se răcească complet crema.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml apă călduță
  • 30 g zahăr pudră
  • o linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema de lămâie:
  • 100 g zahăr măcinat
  • 100 ml zeamă de lămâie
  • 250 ml apă
  • 3 gălbenușuri
  • 30 g amidon
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița, îl acoperi cu o hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute. 

Între timp, pentru cremă, amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat și adaugi treptat zeamă stoarsă de la o lămâie, un praf de sare, apa și untul și le pui pe foc mic și amesteci permanent cu telul. Amesteci amidonul cu câteva linguri din compoziția lichidă și îl adaugi peste restul compoziției și amesteci până când devine o cremă groasă.  Acoperi crema cu folie alimentară și o lași să se răcească complet.

Mixezi albușurile cu sarea. Când începe să se formeze spuma, adaugi zahărul în 3 reprize, iar la final adaugi zeama de lămâie și mixezi.

 Torni crema de lămâie peste aluat, iar deasupra pui bezeaua. Eu am folosit un poș cu un dui în formă de steluță. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 15 minute. O lași să se răcească complet și apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Mai intai pregatiti  crema , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine....

Citeste continuarea

Desert tarta cu matcha si lamaie

Postat de simona72

Desert tarta cu matcha si lamaie

Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 14:36
la 21.11.2017, 14:37
la 21.11.2017, 15:26
la 21.11.2017, 15:53
la 21.11.2017, 15:59
Dacă e cu lămâie, îmi place foarte mult!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking