Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
13 Mar 2021 | 4098 vizualizari
Desert tarta cu crema de lamaie si bezea

Cat de mult imi doream sa fac si sa savurez aceasta tarta! De cate ori imi luam lamai, mereu pregateam altceva, numai aceasta tarta nu! In aceste zile am fost special la magazin pentru lamai bio ca sa pun in practica reteta! Imi place la nebunie, mai ales ca mi-a iesit crema mai acrisoara, adica exact pe gustul meu. Am folosit indulcitor pulberde 1:2, adica cu putere dubla de indulcire, dar voi puteti folosi zahar daca nu aveti sau nu va place indulcitorul. Sa o incercati si voi, pentru ca o sa va placa enorm! 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • 4 linguri apa rece
    • 250 gr faina
    • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
    Pentru crema de lamaie:
    • 200 ml zeama de lamaie
    • 400 ml apa
    • 4 galbenusuri
    • 130 gr indulcitor pulbere 1:2 Green Sugar ( sau 250 gr zahar)
    • 80 gr amidon
    • 100 gr unt 80% grasime
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    Pentru bezea:
    • 4 albusuri
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
    • un praf de sare

Mod de preparare

Mai intai pregatiti crema, ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati zeama de lamaie si apa. Puneti si amidonul, amestecati bine. Transferati cratita pe foc, focul sa fie dat la mic, amestecati continuu cu un tel. Cand crema s-a ingrosat ca o budinca, o dati deoparte. Adaugati untul si coaja rasa de lamaie, amestecati pana ce untul este complet topit si incorporat. O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Untul rece, il taiati cuburi intr-un bol. Adaugati oul, indulcitorul pudra si un praf de sare. Amestecati, apoi puneti faina treptat si framantati. La final incorporati apa rece. Ungeti cu putin ulei o tava de tarta de 27 cm. Intindeti o foaie subtire din aluat, o asezati in tava. Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, indepartati surplusul. Il intepati cu furculita. Asezati o bucata de hartie de copt peste aluat si puneti niste boabe de fasole uscata. Dati tava in cuptorul incins la 170 de grade pentru 10 minute, apoi scoateti hartia de copt cu fasolea si mai lasati 5-6 minute crusta. Cand este gata, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca.

Bezeaua: Albusurile le puneti intr-un bol, presarati un praf de sare. Mixati pana devin spuma, apoi adaugati indulcitorul treptat, pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. In coaja de tarta rece, puneti crema rece si o nivelati. Deasupra asezati bezeaua si ii faceti niste tepi ( sau ii faceti un model cu un pos). Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 5-6 minute. Bezeaua trebuie sa devina aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se raceaca, apoi o puteti portiona si servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu matcha si lamaie

Postat de simona72

Desert tarta cu matcha si lamaie

Pentru aluatul de tarta: untul rece taiat cuburi se pune in bolul unui robot de bucatarie. Se adauga faina, cacaua si sarea. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem niste firimituri. Peste...

Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2021, 21:48
Eu sunt prima, deci am luat tarta si am plecat, sa nu aud vorbe...
la 13.03.2021, 21:53
la 13.03.2021, 22:13
la 13.03.2021, 23:33
la 14.03.2021, 09:20
mmm aromata si gustoasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking