Prajitura cu rom si ciocolata

Postat de aura78 in Dulciuri
23 Feb 2014 | 3295 vizualizari
Prajitura cu rom si ciocolata

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 120 g amaretti
  • 4 oua
  • 100 g de ciocolata neagra
  • 1 pahar de rom (pentru prajituri )
  • 1/2 de praf de copt -cacao amara

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza galbenusurile cu zaharul .Mixeaza  albusurile cu un varf  de cutit de sare.Piseaza amaretti , adauga faina ,praful de copt ,romul ,untul topit ( rece),si ciocolata neagra taiata in cubulete.Amesteca totul ..Adauga galbenusurile mixate cu zaharul .Cand totul este bine omogenizat ,adauga albusurile mixate,amestecand de jos in sus .


Pune compozitia intr-o forma rotunda unde in prealabil ai pus hartie de copt sau ai uns-o  cu unt si ai pus faina in ploaie .
Pune compozitia  in  cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.Depinde de cuptor .
Cand s-a racit presara deasupra cacao si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2014, 11:58
la 23.02.2014, 15:17
aromate!
la 23.02.2014, 15:21
la 23.02.2014, 15:51
la 23.02.2014, 19:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking