Ingrediente
- 3oua
- 1cana cu piure de sfecla rosie(400g)
- 120ml ulei
- 2cani faina
- 1cana zahar
- 2linguri cacao
- 1plic praf de copt
- 1/2lingurita bicarbonat
- sare
- 50g ciocolata
- miez de nuca
- stafide
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,zahar,ulei cate putin,dupa ce a rezultat o crema pufoasa si albicioasa, se adauga aromele, piureul rece, iar dupa omogenizare, faina amestecata cu cacao,praf de copt, bicarbonat si cernuta.
La sfarsit se incorporeaza ciocolata, taiata cubulete, miezul de nuca de asemenea taiat si stafidele sau ce alta umplutura doreste fiecare.
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.
Un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|