Prajitura cu smochine

Postat de dantes in Dulciuri
5 Noi 2015 | 4264 vizualizari
Prajitura cu smochine

pentru Saptamana barbatilor care gatesc

Ingrediente

  • 500 g smochine proaspete
  • 400 g faina
  • 300 g zahar
  • 150 g margarina
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Smochinele se spala si se taie fiecare in patru.

Se amesteca margarina cu zaharul,galbenusurile de ou si se adauga laptele,faina,praful de copt si se amesteca bine cu forta doar suntem barbati.separat se bat albusurile cu telul pana cand acestea se intaresc incat daca intoarcem vasul albusul ramane prins de el si il introducem in compozitia de mai sus amestecand usor.Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu o hartie de copt o nivelam si asezam deasupra smochinele taiate.Se introduce in cuptorul incins si se lasa cam 40 de minute si se face testul cu scobitoarea sa vedem daca este copt adica infigem o scobitoare in prajitura si cand o scoatem daca nu este nimic lipit de ea inseamna ca este coapta si o putem scoate din cuptor.Dupa ce se raceste o taiem in patrate la ce dimensiune dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel: Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Postat de Oana

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2015, 11:01
la 05.11.2015, 11:25
Bună prăjiturică!
la 05.11.2015, 12:16
la 05.11.2015, 13:35
la 05.11.2015, 13:55
Ce bine a reuşit, şi ce frumoasă e, bravooo!!!! Succes, Baftă!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking