Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Postat de Oana in Prajituri
22 Oct 2015 | 3206 vizualizari
Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Deliciu e putin spus...este o prajitura foarte aromata, cu iz de toamna si totodata foarte racoritoare si fresh. Va invit la o feliuta si daca va place, sa o si testati! 

Ingrediente

  • Blat:
    • oua – 2 buc
    • zahar – 90 g
    • faina – 90 g
    • praf de copt – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • un praf de sare
    Crema:
    • iaurt grecesc – 300 gr
    • zahar pudra- 4 linguri
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    Sirop:
    • suc de portocala – 150 ml
    • lichior de portocale – 2 linguri
    Decor:
    • smochine proaspete – 5-6 buc

Mod de preparare

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla

  • Bate albusurile spuma cu un praf de sare

  • Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula

  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, de 22 cm

  • Rastoarna compozitia si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

  • Verifica blatul cu scobitoarea si cand este facut scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar

  • Pentru crema, amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga coaja de portocala si vanilia si lasa crema la rece 10- 15 min

  • Amesteca sucul de portocala cu lichiorul, pune blatul pe un platoul, inteapa-l cu furculita din loc in loc si insiropeaza-l apoi bine

  • Asaza crema de iaurt peste blat, apoi decoreaza-l cu smochinele taiate in patru

  • Poti sa il mai lasi putin la rece inainte sa-l tai...daca mai ai rabdare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de Ina

Desert paleuri cu ciocolata

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa. Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat...

Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 11:42
delicioasa
la 22.10.2015, 11:46
la 22.10.2015, 11:57
la 22.10.2015, 12:02
Mmm foarte buna!
la 22.10.2015, 12:16
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking