Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Postat de Oana in Prajituri
22 Oct 2015 | 3218 vizualizari
Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Deliciu e putin spus...este o prajitura foarte aromata, cu iz de toamna si totodata foarte racoritoare si fresh. Va invit la o feliuta si daca va place, sa o si testati! 

Ingrediente

  • Blat:
    • oua – 2 buc
    • zahar – 90 g
    • faina – 90 g
    • praf de copt – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • un praf de sare
    Crema:
    • iaurt grecesc – 300 gr
    • zahar pudra- 4 linguri
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    Sirop:
    • suc de portocala – 150 ml
    • lichior de portocale – 2 linguri
    Decor:
    • smochine proaspete – 5-6 buc

Mod de preparare

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla

  • Bate albusurile spuma cu un praf de sare

  • Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula

  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, de 22 cm

  • Rastoarna compozitia si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

  • Verifica blatul cu scobitoarea si cand este facut scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar

  • Pentru crema, amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga coaja de portocala si vanilia si lasa crema la rece 10- 15 min

  • Amesteca sucul de portocala cu lichiorul, pune blatul pe un platoul, inteapa-l cu furculita din loc in loc si insiropeaza-l apoi bine

  • Asaza crema de iaurt peste blat, apoi decoreaza-l cu smochinele taiate in patru

  • Poti sa il mai lasi putin la rece inainte sa-l tai...daca mai ai rabdare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "toamnei" cu prune

Postat de rocsi_1612

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina cernuta si zaharul cu...

Citeste continuarea

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Postat de diana_k

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 11:42
delicioasa
la 22.10.2015, 11:46
la 22.10.2015, 11:57
la 22.10.2015, 12:02
Mmm foarte buna!
la 22.10.2015, 12:16
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking