Prajitura cu suc de rosii ( de post)

Postat de gicuta69 in Mancaruri de post
26 Mar 2015 | 14046 vizualizari
Prajitura cu suc de rosii ( de post)

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 10 lg suc de rosii
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • 700g faina(aproximativ)
  • 1 plic amoniac (se stinge in otet)
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema :
  • 800 ml lapte de soia
  • 9 lg gris
  • 150 g zahar
  • un pachet de margarina
  • esenta vanilie
  • 400 g gem de prune

Mod de preparare


Mod de preparare aluat:

Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile  de aluat se intind foi pe care le coacem pe dosul tavii (30x20 cm) tapetata  cu faina. Se coc cam 12-15 minute in cuptorul deja incalzit.

Mod de preparare crema:

Punem laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam sa fiarba.Separat se mixeaza margarina. Adaugam peste margarina grisul racit, esenta de vanilie ,si mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa. 

Asamblare :

Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si gemul de prune. Peste a treia foaie adaugam restul de crema, dupa care se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie. Se acopera cu folie si se da la frigider. Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateu vegetal de linte

Postat de mirela0911

Pateu vegetal de linte

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si chimen

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu ardei si chimen

Vinetele se lasa la decongelat la temperatura camerei. Eu le pun in pungi gata tocate. Se spala legumele. Se amesteca vinetele cu sare si cu ulei-care se aduga treptat - pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2015, 10:50
la 26.03.2015, 10:51
Cat de mult imi place!
la 26.03.2015, 10:53
la 26.03.2015, 10:54
Ce mult imi place la favorite
la 26.03.2015, 10:57
Foarte faina ti-a iesit si foarte buna!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking