Ingrediente
- 6 oua mai micute
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina ( mai plinutecu faina lingurile)
- 3 linguri ulei
- 1 praf d ecopt cu sofran
- un praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- Visine proaspat culese cca 250 g
- zahar farin amestecat cu faina pentru tavalit visinele
- o forma rotunda de tarta diametru 26 cm
Mod de preparare
Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina amestecata cu praful de copt, amestecand incet de jos in sus cu miscari lente.
In forma de tarta asezam hartie de copt si turnam compozitia. Amestecam faina cu zahar farin si tavalim visinile pri acest amestec, apoi le asezam in forma. Dam forma de tarta la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. De preferat sa fie taiata rece, asta daca aveti rabdare, daca nu, rupeti din ea, nu o taiati cu cutitul asa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|