Ingrediente
- Bilute de cocos :
- 250 g mascarpone
- 50 g cocos
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri
- 3 linguri amidon
- Blat
- 4 oua
- un praf de sare
- 60 g zahar
- 50 g ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- Glazura ciocolata :
- 120 ml lapte
- 50 g zahar
- 25 g unt
- 100 g ciocolata
Mod de preparare
Bilute de cocos: amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort.
Blat: mixam ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ciocolata topita si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Blatul il turnam peste bilutele de branza din forma de tort. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.
Glazura: laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi scoatem marginile formei si turnam glazura. Prajitura este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|