Ingrediente
Aluat :
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- 1 cana bors
- 1 pliculet amoniu
- faina cat cuprinde
Crema:
- 2 cani apa
- 10 lg zahar
- gris
- 1 pachet margarina
- coaja de lamaie
- zeama de lamaie
- dulceata sau gem (de care aveti)
Mod de preparare
Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii.
Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Intre timp se freaca margarina cu celelalte 5 linguri de zahar si se adauga peste grisul racit. Se amesteca si se pune coaja de lamaie impreuna cu zeama dupa gust.
Peste prima foaie se pune jumatate din crema de gris, foaie,dulceata sau gem,iar foaie,cealalta jumatate de gris si peste ultima foaie am pus nuca de cocos,insa cred ca se poate face si o glazura.
Se taie a doua zi pentru a avea timp sa se inmoaie foile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|