Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem

Postat de merisor67 in Prajituri
12 Aug 2013 | 225571 vizualizari
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem

Pentru ca merg la mama si ea tine post i-am pregatit aceasta minunata prajitura, dar nu stiu cat din ea mai ajunge la destinatie, este foarte buna!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • un praf de sare

Mod de preparare

Blat: am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.

Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.

Crema de gris: am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul in ploaie, amestecand continuu. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie.

Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.

Asamblare: am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gris si ultima foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o.

S-au inmuiat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (85)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura de post cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2013, 17:34
Excelenta!
la 12.08.2013, 17:35
Ai uitat un "i" la titlu
la 12.08.2013, 17:36
Imi place prajitura, e super buna si aspectuoasa!
la 12.08.2013, 17:37
ce faina e
la 12.08.2013, 17:37
delicioasa! Pap-o si fa-i ei alta

Vezi toate comentariile (85)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking