Prajitura cu crema de gris (de post)

Postat de Creatsa in Prajituri
21 Noi 2013 | 17035 vizualizari
Prajitura cu crema de gris (de post)

O minunatie de prajitura !Este atat de frageda si aromata incat se topeste in gura :) M-am inspirat de la Merisorul nostru drag !>:D

Ingrediente

  • Foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri suc de rosii
  • 7 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat+1 lingurita de otet
  • aprox 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema de gris:
  • 600 ml lapte de soia
  • 140 g gris
  • 150 g zahar
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama Maestro
  • 4-5 linguri dulceata de prune
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Freaca uleiul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana se topeste zaharul apoi adauga sucul de rosii si amesteca bine. Adauga 1/2 din cantitatea de faina si bicarbonatul stins cu otetul. Adauga treptat si restul de faina si incepe sa framanti un aluat nu foarte tare dar care nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul la frigider pentru 20-25 de minute apoi imparte-l in 4 bucati aprox. egale. Intinde foi subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) tapetate cu folie sau hartie de copt si coace foile pe rand cate 8-10 minute fiecare(depinde de cuptor)

Lasa foile la racit si pregateste crema.

Pune laptele intr-o craticioara iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga grisul in ploaie si lasa pe foc amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa. Adauga vanilia si margarina taiata cubulete si amesteca bine pana ce margarina este perfect topita si incorporata. Lasa crema la racit pentru 1 ora (trebuie sa fie doar foarte putin calduta)

Pe o tava pune prima foaie,unge cu jumatate din crema,pune a doua foaie ,unge cu dulceata de prune,a treia foiae,restul de crema si acopera cu ultima foaie. Lasa prajitura la frigider peste noapte acoperita cu o folie.

Pudreaza prajitura cu zahar pudra si portioneaz-o dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de gris (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Postat de rocsi_1612

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2013, 09:53
Ma bucur ca ti-a placut! Eu o voi presta din nou sambata la mama mea care tine post.
la 21.11.2013, 09:54
arata bine
la 21.11.2013, 09:56
O la laaaaaaaa ce faina-i
la 21.11.2013, 09:57
Cu siguranta o voi repeta si in zilele in care nu tinem post pentru ca este foarte gustoasa si aromata incat nici nu zici ca este de post!
la 21.11.2013, 09:57
Bya

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking