Prajitura cu suc de rosii

Postat de Valclaudia in Prajituri
18 Aug 2013 | 10556 vizualizari
Prajitura cu suc de rosii

ideea am preluat-o de la Merisor. Am transformat-o putin, adica a mea nu e de post....

Ingrediente

  • Foile:
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de suc de rosii
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 500 gr.faina
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 l lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 gr. gris
  • 200 gr. margarina
  • 75 gr.nuca de cocos
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 borcanel dulceata de gutui
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 3 linguri de lapte
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Preparam foile astfel:

Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a scurs timpul de racire, scoatem aluatul din frigider si il impartim in 4. Vom coace 4 foi pe dosul tavii (unse dupa coacerea fiecarei foi!). Temperatura de coacere trebuie sa fie una moderata, foile se tin cate 7-10 min la copt. Cand observam ca colturile / marginile incep sa devina aramii insseamna ca foaia este coapta.

Coacem toate cele 4 foi si le lasam la racit.

Preparam crema astfel:

Punem laptele la foc potrivit, adaugam zaharul, nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

Cand laptele clocoteste, dam oala deoparte si turnam grisul in ploaie amestecand in continuu sa nu se formeze cocoloase. Dam din nou oala la foc mic inca 2-3 minute apoi lasam grisul sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam margarina la temeratura camerei si amestecam cu mixerul sa obtinem crema cu care vom umple foile.

Incepem umplerea foilor astfel:

Asezam prima foaie, punem un start de crema de lapte cu gris.

Asezam a doua foaie, ungem de data asta cu dulceata de gutui.

Mai asezam o foaie, ungem din nou cu crema de lapte cu gris.

Asezam ultima foaie pe care punem crema de gris ramasa, o decoram cu furculita si lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema.

Decorarea prajiturii continua a doua zi...

Punem intr-o craticioara laptele, adaugam ciocolata menaj, amestecam sa nu se prinda de peretii vasului si cand s-a topit o impartim cu lingura peste crema de gris. Presaram bombonele colorate si servim dupa racire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu bulion

Postat de simona72

Desert prajitura cu bulion

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 09:27
dulce nu refuz niciodata Frumoasa ti-a iesit!
la 18.08.2013, 09:29
frumi!!!!!!!
la 18.08.2013, 09:30
mai! ce faci tu aici? te destrabalezi asa intr-una in bucatarie? ... sau le ai in arhiva si n-ai apucat sa le postezi ?

o facea si mama de post dar e desigur mai buna in varianta ta
la 18.08.2013, 09:31
Ce buna trebuie sa fie!!! Pot sa ma invit azi pe la tine, poate a mai ramas o bucatica?
la 18.08.2013, 09:41
Buna tare si eu am o reteta cu foi cu bulion dar crema de ciocolata am sa fac si eu

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking