Prajitura cu foi cu bulion

Postat de AnyCostescu in Prajituri
10 Sep 2014 | 10747 vizualizari
Prajitura cu foi cu bulion

De mult am vrut sa probez aceasta reteta. Si in sfarsit i-a venit timpul :) a fost foarte apreciata!!!!

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 10 linguri ulei
  • 5 linguri bulion
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • aproximativ 500 g faina
  • pentru crema de gris:
  • 1, 5 litri lapte
  • 1 cana gris
  • 1 pachet unt
  • coaja de portocala
  • jumatate de cana zahar
  • 1 borcan dulceata de cirese

Mod de preparare

Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta.

Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute.

Dupa ce am copt toate foile se lasa la racit.

Punem laptele pe foc si il lasam sa se infierbante. Punem grisul si zaharul si lasam la foc mic pana se umfla grisul.

Luam vasul de pe foc, adaugam untul si coaja de portocale si incepem asamblarea prajiturii.

Intr-o tava (eu am pus intr-o caserola mare) punem prima foaie, adaugam jumatate din crema de gris, punem urmatoarea foaie, dulceata de cirese, alta foaie , crema de gris si deasupra ultima foaie.

Dam la rece prajitura peste noapte,

Foile se vor inmuia si va fi delicioasa!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 15:15
foarte buna
la 10.09.2014, 15:20
excelenta
la 10.09.2014, 15:23
O prajitura delicioasa!
la 10.09.2014, 15:29
multumesc
la 10.09.2014, 15:33
O am si eu pe lista... Ce bine ti-a iesit!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking