Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

Postat de Nadyne in Dulciuri
30 Noi 2016 | 7934 vizualizari
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

     O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...

Ingrediente

Pentru blat:

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana lapte de soia
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamiae
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri fructe deshidratate (afine si merisoare)

Pentru crema:

  • 50 g faina de orez
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml lapte soia
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita de curcuma pentru culoare
  • fulgi de cocos sau ciocolata (fara lapte)
  • ornamente de zahar

Mod de preparare

   Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.

   Adaugam zaharul, omogenizam si apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat-o, adaugam fructele deshidratate.

   Turnam aluatul intr-o tava mai micuta, tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25 minute.

  Intre timp, pregatim crema: amestecam toate ingredientele, cu exceptia esentei de vanilie si punem pe vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa si capata textura unei budinci. Luam de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, timp in care mai amestecam de cateva ori, apoi adaugam esenta de vanilie si o incorporam.

   Peste blatul racit bine, punem crema rece (eventual tinuta putin la frigider), nivelam uniform si presaram fulgi de cocos sau ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cozonacei cu prune uscate si banane

Postat de rhapsody

Cozonacei cu prune uscate si banane

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar. 2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se...

Citeste continuarea

Desert snikersdooles cu nuci

Postat de katty

Desert snikersdooles cu nuci

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2016, 10:43
Vrednicuta Nadia...
la 30.11.2016, 10:44
Ce prăjitură minunată!
la 30.11.2016, 10:48
Faina prajiturica!
la 30.11.2016, 11:08
Ce frumoasa-i!
la 30.11.2016, 11:36
Super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking