Ingrediente
- o cana de ulei
- doua cani de faina
- o cana de apa carbogazoasa
- o jumatate de cana de zahar
- 4 linguri de gem de prune
- 2 linguri de cacao
- o mana de miez de nuca
- un plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru glazura:
- un baton "rom" mic
- o lingura ulei
Mod de preparare
Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca maruntita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartia de copt, turnam amestecul. Coacem pentru 30 de minute, sau pana ce scobitoare iese curata din blat (nu-l coaceti prea mult pentru ca se va intari si nu va mai fi moale si pufos).
Glazura: Topim batonul la baine marie, adaugam uleiul si omogenizam.
Dupa ce blatul s-a racit punem glazura, cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|