Ingrediente
Pentru aluat:
- 13 linguri cu ulei
- 13 linguri cu apa minerala
- 11 linguri zahar
- O lingura praf de copt
- vanilie
- Un praf de sare
- Faina cat cuprinde
Pentru umplutura
- Circa 1kg mere
- O cana cu zahar (poti pune si mai mult daca merele sunt acre)
- 2-3 linguri cu ulei
- Scortisoara si nuci
Mod de preparare
Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.
Intre timp, pana se racesc merele, se face aluatul.
Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase. ¼ din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt. Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari. Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.
Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.
Este buna mai ales in zilele de post.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|