Prajitura de post cu mere

Postat de ionix in Mancaruri de post
31 Oct 2009 | 17309 vizualizari
Prajitura de post cu mere

reteta o am de multi ani de zile de la matusica mea.... e o prajiturica foarte buna chiar daca-i mai saraca in ingrediente...

Ingrediente

Pentru aluat:  
  • 13 linguri cu ulei
  • 13 linguri cu apa minerala
  • 11 linguri zahar
  • O lingura praf de copt
  • vanilie
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde
  Pentru umplutura  
  • Circa 1kg mere
  • O cana cu zahar (poti pune si mai mult daca merele sunt acre)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • Scortisoara si nuci

Mod de preparare

 

Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul. Se dau la racit. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.

            Intre timp, pana se racesc merele, se face aluatul.

            Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase.   ¼ din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt.  Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari.   Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.

            Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.

            Este buna mai ales in zilele de post.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura de post cu mere

Postat de Caty

Reteta de prajitura de post cu mere

Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel. Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele....

Citeste continuarea

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2009, 22:38
chiar daca e de post, cred ca e tare buna imi plac merele mult mai facusem si eu la un moment dat o prajitura cu mere de post cu suc de rosii in aluat, dar nu mai stiu pe unde am pus reteta. O s-o caut ca mi s-a facut pofta
la 01.11.2009, 09:19
asa-i Adinuta, e foarte buna.. si mie-mi plac merele in prajiturele sau placinte.. interesanta reteta cu suc de rosii si mere... caut-o caut-o
la 01.11.2009, 11:26
daa.. si eu aveam o reteta cu suc de rosii.. tot de post si o faceam ori cu mere ori cu dulceata.. dar e la mama in caiet..
la 01.11.2009, 11:41
eu tot in caiet o am hmm, si prajiturica asta se face ori cu mere ori cu dulceata... poate faceti cu suc de rosii sa vad cum e... sunt curioasa
la 01.11.2009, 13:51
trebuie sa fie tare buna ca arata bine.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking