Prajitura de vara

Postat de Bunica in Prajituri
8 Iun 2009 | 33688 vizualizari
Prajitura de vara

Este o prajitura racoroasa,de vara.

Ingrediente

  • 1pachet de unt
  • 8 oua
  • 200g. zahar
  • 1l. de lapte
  • 8 linguri de faina
  • arome(vanilie, coaja de lamaie)

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se pune untul, faina, aromele si laptele caldut. In final se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor cu lingura. Intreaga compozitie se toarna in tava aragazului unsa si tapetata cu faina. se coace la foc potrivit , se lasa sa se raceasca si se taie. Prajitura se tine la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2009, 17:34
acum ma si duc sa o fac, revin cu impresii.
la 05.09.2009, 21:40
Bunicuto am facut prajitura, dar am niste mentiuni, nu mi-a iesit asa cum m-am asteptat , adica nu a iesit prajitura ci budinca toata regula (cu ocazia asta stiu cum sa fac budinca de casa fara prafuri) , exact ca o budinca de lamaie, consistenta, gustul, am avut emotii ca am pus-o intr-un vas de cuptor mai adanc si mai mic si nu mi se intarea...tot lichida ramanea, are timp de coacere foaaaaarte lung, mai bine de 1 ora am transpirat langa ea.
cred ca daca se inlocuieste coaja de lamaie cu cacao iese o budinca de cacao, si tot asa.... variatiuni.
la 19.08.2010, 23:48
la 09.02.2011, 22:04
saraca rivca,dar arata nemaipomenit de gust nu mai zic
la 05.03.2011, 10:52

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking