Ingrediente
- 500 g biscuiti piknic cacao
- 1 pachet margarina Unirea pentru creme
- o esenta de rom
- 4-5 bucati rahat (de trandafiri am avut eu)
- 3 linguri zahar
- 8 linguri lapte
- 2 nectarine
- praf de budinca cu gust de ciocolata Dr. Oetker
- 3 linguri zahar
- 500 ml lapte
- spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 150 ml lapte rece
- o lingura zahar pudra
- 3 cuburi ciocolata
Mod de preparare
Prajitura contine 3 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.
Stratul 1
Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii dam prin masina de tocat, rahatul il taiem marunt. Facem blatul prajiturii din biscuitii amestecati cu 3 linguri zahar, esenta de rom, margarina topita, rahatul taiat si cele 8 linguri de lapte.
Intindem blatul de biscuiti pe fundul unei tavi peste care asezam nectarinele taiate felii. Punem la rece timp de 15 minute.
Stratul 2
Facem o crema de ciocolata din budinca Dr. Oetker, 3 linguri zahar si 500 ml lapte. Lasam sa se raceasca un pic, apoi turnam peste stratul 1. Cand s-a racit bine budinca de pe prajitura, introducem la frigider si lasam alte 15 minute.
Stratul 3
Spuma de frisca se face cu mixerul impreuna cu 150 ml lapte rece, o lingura zahar pudra si plicurile de zahar vanilinat. Se intinde peste stratul 2 racit.
Deasupra prajiturii radem ciocolata.
Se serveste a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|