Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Postat de anuta in Prajituri
15 Iul 2016 | 3253 vizualizari
Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Pentru concurs retete de vara  Prajitura fara coacere

Ingrediente

  • blat:
  • 150 g fulgi de porumb,
  • 75 g unt moale,
  • 3 linguri miere de albine
  • crema caramel:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 lingurite de ness decofeinizat,
  • un plic de gelatina,
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe:
  • o mana de visine,
  • o mana de capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de zahar vanilat,
  • un plic de gelatina
  • decor;visine si capsuni

Mod de preparare

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele nmici de capsuni si se da la rece cca 30 minute. Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe,se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste crema caramel,se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata                         Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Turtă dulce - rețeta clasică

Postat de CulinaryRainbow

Turtă dulce - rețeta clasică

   Orice rețetă bună de turtă dulce începe cu siropul.    Într-o crăticioară am caramelizat o lingură cu zahăr, apoi am stins-o cu cele 125 g apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2016, 17:23
la 15.07.2016, 20:00
woow! ce bun trebuie sa fie!
la 15.07.2016, 23:00
la 16.07.2016, 21:55
Ce aspectoasa este!
la 17.07.2016, 10:18

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking