Prajitura englezeasca

Postat de privatelaura in Prajituri
9 Oct 2013 | 6233 vizualizari
Prajitura englezeasca

Va spun din start: este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o (dupa tortul scotian cu whisky). Cum sa o descriu? are o textura umeda, o explozie de arome, nuca, migdale, curmale, rom topping delicios de caramel...sunt indragostita de aceasta prajitura inca de cand am vazut-o la Alexandra (Xana). Alexandra, iti multumesc ca ai impartasit aceasta reteta, este o prajitura dementiala.

Ingrediente

  • 200 gr curmale deshidratate
  • 50 gr caise deshidratate
  • 100 gr zahar brut
  • 150 gr unt moale
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr migdale macinate
  • 300 gr faina
  • 1 lg rom
  • 3 oua
  • 1 praf copt
  • 1 praf sare
  • pt topping
  • 150 gr zahar brut
  • 50- 60 gr smantana
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit.

Pornim cuptorul.

Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute. Dupa ce au fiert,le dam deoparte un pic sa se raceasca si apoi le mixam cu blenderul pana obtinem un piure. Eu nu le-am mixat prea fin, am lasat cateva bucatele mai mari.

Mixam untul moale cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam siropul de zahar, un praf de sare, apoi nucile si migdalele macinate. Amestecam iar si adaugam piureul de fructe si putin rom. Il incorporam bine in compozitie, dupa care adaugam faina cu praful de copt. Amestecam usor si bine.

Pregatim o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si turnam compozitia in ea. Puteti folosi o forma de chec sau forma de guguluf. 

Dam la cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, se vede ca se umfla si se crapa usor.

Cat timp avem prajitura la copt, pregatim caramelul.

Intr-o craticioara, punem zaharul la topit. Dupa ce s-a topit, adaugam cu grija smantana si amestecam. Luam de pe foc si adaugam cubul de unt, amestecam energic si dam deoparte.

Dupa ce s-a copt prajitura, scoatem pe un gratar sa se raceasca, dupa care turnam caramelul peste ea. Se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu mare, mare pofta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema caramel si caramel

Postat de andaoana

Prajitura cu crema caramel si caramel

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana . O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade Acum putem incepe sa...

Citeste continuarea

Prajitura englezeasca

Postat de xana

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit. Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2013, 15:14
la 09.10.2013, 15:17
la 09.10.2013, 15:24
La favorite cu ea!
la 09.10.2013, 15:24
Am mai mâncat una nemţească azi, dar fiind un român cu viziuni europene, pot să mai mănânc una. )
la 09.10.2013, 15:25
O bunatate de bunatate!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking