Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

Postat de AndreeaJ in Prajituri
17 Iun 2011 | 88535 vizualizari
Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

Iată secretul unei prăjituri inteligente care te va cuceri cu fiecare mușcătură. Această rețetă unică combină straturi de gusturi și texturi surprinzătoare pentru a crea o experiență dulce inegalabilă. Această prăjitură se transformă la copt în straturi delicioase de blat și crema fină care te cuceresc prin gust. Pentru Prăjitura deșteaptă - Rețeta unică și delicioasă care impresionează prin gust ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, zahăr, unt, făină, lapte.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust
  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul, torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a.

Amesteci din nou bine de tot, adaugi faina cernuta, amesteci din nou pana se incorporeaza toata faina, apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite. Albusurile le bati cu un praf de sare, si le incorporezi usor in aluatul de mai sus. Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.

O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.  Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet (cel putin 3 ore, sau peste noapte chiar), altfel nu se taie bine.

Poti incerca si varianta de Prajitura desteapta cu ciocolata, ingenioasa reteta de Prajitura imposibila sau pentru un plus de savoare Prajitura desteapta cu prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta - Reteta unica si delicioasa care impresioneaza prin gust" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Postat de Elena_Daria

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana....

Citeste continuarea

Prajitura turnata cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul:  Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2011, 13:33
o bucatica vreau si eu
la 17.06.2011, 13:38
super am salvat-o
la 17.06.2011, 13:42
Este bucatici pentru toata lumea! )))
la 17.06.2011, 13:53
Foarte faina! Imi place cum s-au separat straturile. Super!
la 17.06.2011, 13:56

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking