Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura

Postat de katty in Dulciuri
17 Dec 2015 | 4577 vizualizari
Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura

Si daca Mos Craciun este pretentios, ii facem si ceva mai fin. (Intre noi fie vorba facem si economie ca sigur ne-au ramas albusuri de la cozonaci, creme sau maioneze)

Ingrediente

  • 1 compot ananas rondele
  • 150 gr zmeura congelata
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar + 1 pentru presarat in tava
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • crema de unt cu bezea elvetiana (5 albusuri, 250 g zahar, 250 g unt 82%grasime, un praf de sare)
  • fulgi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Scurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi presaram zmeura.
Incintam cuptorul la 180 de grade.

Mixam bine albusirile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem  o compozitie de consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o lingura de lemn usor, pana faina se incorporeaza. Turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor pana deasupra se aureste frumos (aproximativ 20-25 de minute). Scoatem tava si rasturnam prajitura invers pe un blat. Lasam prajitura sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim crema. Punem albusurile, un praf de sare si zaharul intr-un castron de sticla pe care il asezampe o o oala cu putina apa care fierbe. Amestecam cu un tel usor pana albusurile se infierbanta si zaharul se topeste. Dam castronul jos si mixam compozitia pana se intareste si castronul se raceste bine. Untul tinut la rece pena in acest moment il scoatem si il taiem cubulete. Incepem sa adaugam cate un cubulet in bezea mixand cu viteza mica. Adaugam cate un cubulet de unt pe masura ce anteriorul s-a incorporat bine. Cand ultima bucatica de unt a fost incorporata marim viteza pana obtinem o crema untoasa. Cu un pos ornam prajirura cu crema de unt si presaram deasupra fulgi de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O portionam in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu nutella

Postat de RuxyRux

Tort cu nutella

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale. Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida...

Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere

Postat de diaconta

Placinta invartita cu mere

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2015, 10:37
buna buna
la 17.12.2015, 11:04
Arata minunat prajiturica ta.
la 17.12.2015, 11:07
Ce sectiune apetisanta!
la 17.12.2015, 11:17
Arata foarte bine!!!
la 17.12.2015, 12:37
ce bine arata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking