Prajitura Eszter Hazi

Postat de stefy_a in Prajituri
4 Ian 2017 | 6473 vizualizari
Prajitura Eszter Hazi

"Bunatati pentru colindatori"

Ingrediente

Blat 1:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar

Blat 2:

  • 5 albusuri
  • 230 gr zahar
  • 120 gr nuci macinate
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura amidon

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul 1

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, ca de bezea, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.

Se adauga faina si se amesteca cu o spatula pana ce se incorporeaza in amestec. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180°C, pana trece testul scobitorii. Cand este gata, se lasa la racit.

Blatul 2

Albusurile se bat spuma cu zaharul si apoi se adauga nucile si se mixeaza. Se adauga si faina si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat si se coace la 180 de grade C, pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa la racit.

Crema

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana pana isi dubleaza volumul si devin albicioase.

Separat, se amesteca faina si amidonul cu 200 ml lapte caldut si amestecul de faina se adauga la crema de galbenusuri si se omogenizeaza bine.

Restul de 300 ml de lapte se pun la foc mic, cat sa dea un clocot, apoi se toarna in fir subtire peste compozitia pregatita mai devreme, mixand in continuu. Compozitia se pune la bain-marie si se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca complet.

Separat se mixeaza untul spuma (la temperatura camerei), apoi se adauga cate o lingura din crema de galbenusuri racita, mixand pana se omogenizeaza bine.

Siropul

Apa se fierbe cu zaharul, apoi cand se mai raceste se adauga esenta de vanilie.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca se pun la foc mic si se lasa pana se topeste ciocolata - fara a fierbe amestecul!!

Asamblarea

Blatul 1 se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi se pune crema, blatul 2 care apoi se insiropeaza cu restul de sirop, iar peste el se adauga glazura de ciocolata, partial racita. Eu am ornat si cu ornamente de la dr oetker. Se da la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eszter Hazi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Eszter Hazi

Postat de miremirc

Prajitura Eszter Hazi

ptr blat galben : se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul apoi galbenusurile .adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn;turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si in care am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2017, 14:18
O prăjitură tare buna!
la 04.01.2017, 14:24
Tare bine arata!
la 04.01.2017, 14:51
buna buna
la 04.01.2017, 15:09
Oferta senzationala: oportunitate online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
la 04.01.2017, 15:19
Interesanta prajiturica!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking