Prajitura Excelent

Postat de ionela2682 in Prajituri
26 Ian 2013 | 43575 vizualizari
Prajitura Excelent

Ingrediente

  • Tava 30/20 cm
  • Blat
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 /2 plic praf de copt
  • sare
  • Crema
  • 1 pachet unt
  • 5 lg zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 lg cacao

Mod de preparare

Blatul:

-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea

-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam

-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus

-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt

-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor

-lasam sa se raceasca

Crema

-untul  la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam

Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Prajitura Excelent

Postat de Sim0naWorld

Prajitura Excelent

Am separate albuşurile de gălbenuşuri. Galbenuşurile le-am amestecat cu vanilia. Albuşurile le-am batut spumă împreună cu zahărul. Am amestecat albuşurile cu gălbenuşurile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 15:25
la 26.01.2013, 15:26
arata excelent
la 26.01.2013, 15:27
Excelent, de când o aşteptam
la 26.01.2013, 15:42
Foarte apetisanta
La fav
la 26.01.2013, 15:42
excelent... ce pot sa spun altceva?

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking