Ingrediente
- Tava 30/20 cm
- Blat
- 2 oua mari (sau 3 mici)
- 2 lg zahar
- 2 lg faina
- 1 lg cacao
- 1 /2 plic praf de copt
- sare
- Crema
- 1 pachet unt
- 5 lg zahar
- 1 fiola esenta de rom
- 2 lg cacao
Mod de preparare
Blatul:
-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea
-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam
-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus
-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt
-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor
-lasam sa se raceasca
Crema
-untul la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam
Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|