Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie

Postat de RuxyRux in Prajituri
23 Sep 2015 | 5435 vizualizari
Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie

Buna, buuuna, buuuuuuuuuna...de tot! Promit! Garantez eu cu cuvantul meu de bucataras..... LOL! :)))))))))))))

Ingrediente

  • 1,350 gr branza dulce cremoasa(eu n-am avut chiar asa, dar as fi preferat-o)
  • 250 gr zahar fin
  • 7 linguri amidon cu varf
  • 5 oua
  • 125 gr unt
  • 100 ml lapte dulce
  • vanilie(multa)
  • zeama si coaja de la o lime si o lamaie
  • un praf de sare
  • 3/4 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Untul se topeste si se lasa in vas.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute).

Branza se amesteca cu un tel si se adauga apoi lingura cu lingura peste oua, in timp ce mixam in continuare. Se adauga untul topit,  se amesteca, apoi laptele, amidonul si praful de copt, coaja si zeama de lime si lamaie.

Se unge o tava cu unt( dreptunghiulara ceramica in cazul meu) si se pune compozitia.

Se coace prajitura 40 sau 45 de minute la 180 de grade. Se lasa la racit perfect apoi se pudreaza cu zahar, se razuie coaja de lime si lamaie deasupra si se portioneaza.

Sa o mancati cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert negresa de post cu nuci

Postat de Oana

Desert negresa de post cu nuci

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, apoi cacaua, esenta de rom si un praf de sare. Stinge bicarbonatul...

Citeste continuarea

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Postat de simona72

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2015, 21:18
O minunatie!
la 23.09.2015, 21:20
Chiar minunatăăăăă! Direct la favorite!
la 23.09.2015, 21:25
Si eu am facut azi praji cu branza, deci am fost pe aceeasi lungime de unda
la 23.09.2015, 21:27
multe bunatati mai faci
la 23.09.2015, 21:28
yammmiiiii

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking