Ingrediente
Ingrediente pentru Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat:
- Ingrediente aluat:
- 550 g faina
- 150 g zahar pudra
- 1plic praf de copt
- 250 g unt
- 2 galbenusuri
- 2 lingura smantana
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Umplutura:
- 1.5 kg mere
- 6 linguri zahar (sau dupa gust)
- scortisoara macinata
- 2 linguri gris
Mod de preparare
Cum se prepara Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat:
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti.
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se storc, apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt. Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Pe foaie se presara o lingura de gris, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de mere. Se pune umplutura, peste umplutura de mere se presara o lingura de gris, apoi se pune a doua foaie tot cu ajutorul hartiei de copt.
Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.
Incearca si Prajitura frageda cu branza si stafide, o alta varianta a acestei prajituri sau o Placinta frageda cu dovleac, o bunatate care se topeste in gura.
Pentru cei care prefera o prajitura pufoasa, va recomandam Prajitura pufoasa cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|