Prajitura in dungi

Postat de sufletista in Dulciuri
22 Ian 2016 | 2645 vizualizari
Prajitura in dungi

"Nici o zi fara ciocolata"

Ingrediente

  • Foi
  • 1 kg faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 3 oua
  • 300 g untura
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase.

In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

In al 2 lea vas adaugam nuca macinata,1 ou,100 g untura,framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.

In al 3 lea vas adaugam cacao, 1 ou,100 g untura, framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min.

Intindem cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, transferam pe dosul tavii (una cu ulei) taiem surplusul de aluat si coacem cca 10-15 min pana ce se rumeste putin 

Repetam pana terminam aluatul.

Crema-intr-o cratita adaugam zaharul, laptele si punem pe foc, cand da in clocot adaugam grisul amestecat cu putin lapte.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa, luam cratita de pe foc adaugam esenta, untul taiat buati si amestecam pana ce se dizolva.

Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Ansamblare-asezam prima foaie cu mac-crema-foaia cu cacao-creama-foaia cu nuca,adaugam o greutata deasupra si dam la rece cateva ore

Intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati, untul, frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva ciocolata.

Turnam deasupra  ciocolata si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura in dungi

Postat de Lia1

Prajitura in dungi

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele. 2. Toate cele 3 blaturi se...

Citeste continuarea

Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)

Postat de mihaelar63

Prajitura cu dungi (Csikos  Teszta)

Prepararea foilor: Se amesteca toate ingredientele pentru o foaie si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind mai mole decupati hartia de copt mai mare sa poata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2016, 15:15
bunaaaaaaa
la 22.01.2016, 15:16
Ce faina este!
la 22.01.2016, 15:16
foarte bine arata prajitura ta
la 22.01.2016, 15:18
faina praji
la 22.01.2016, 15:19
multumesc

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking