Ingrediente
- Foi :
- 12 albusuri
- 12 linguri nuci macinate
- 12 linguri zahar
- 6 linguri faina
- Crema :
- 12 galbenusuri
- 14 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 8 linguri lapte
- 300 g unt
- 50 g nuca de cocos
- 50 g stafide
- 50 g ciocolata
- Glazura :
- 50 g ciocolata alba
- 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare
Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.
Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, la bain-marie, adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.
Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste prima foaie.
In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. In ultima treime adaugam ciocolata rasa si intindem crema peste a treia foaie.
Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
O prajitura execlent de buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|