Prajitura Petre Roman

Postat de babi5 in Prajituri
3 Mar 2014 | 15584 vizualizari
Prajitura Petre Roman

Am mai facut prajitura asta, varianta lui Merisor. Acum am facut-o dupa reteta surorii mele, dar putin am adaptat-o dupa gustul meu, am adaugat nuca si in crema. Am facut-o de ziua lui Denis, pe 27 februarie a facut 19 ani, pupe Mala...

Ingrediente

  • 15 oua
  • 12 linguri faina
  • 40 linguri zahar
  • 5 zahar vaniliat
  • 20 linguri nuca macinata
  • 6 linguri apa
  • 800 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 1 cub Rama 250 grame .
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 30 gr .bombonele decor .

Mod de preparare

Se fac trei blaturi in urmatorul mod: 5 oua se separa, albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu 2 linguri de apa si putina sare. Cand albusul devine sticlos se adauga treptat 6 linguri zahar, un zahar vaniliat, se mixeaza bine, apoi se adauga galbenusurile. Se mai mixeaza pana compozitia devine cremoasa bine, apoi adaugam 4 linguri de nuca si 4 de faina. Intr-o tava de 45/35 cm tapetata cu hartie de copt punem compozitia, o nivelam uniform si introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Primele 10 minute pana creste blatul lasam la 180 grade, apoi dam cuptorul la 160 grade si cand blatul trece testul cu scobitoarea il scoatem afara si-l punem la racit. La fel procedam si cu celelalte doua blaturi.

Intr-o cratita caramelizam 12 linguri de zahar si caramelul obtinut il intindem destul de repede pe suprafata a doua din blaturi. Lasam sa se raceasca si ne apucam de crema.

700 ml lapte punem la fiert cu 10 linguri zahar si doua zahar vaniliat. Intr-un bol dizolvam praful de budinca cu 100 ml lapte si cand laptele cu zaharul  clocoteste adaugam budinca dizolvata si lasam sa dea 5 minute in clocot. Adaugam 8 linguri de nuca si mai lasam sa dea 3 minute in clocot, amestecind mereu (de preferat cratita in care fierbem sa fie cu pereti dubli ca sa nu se prinda de fundul oalei). Dam deoparte si lasam sa se raceasca, dar nu in totalitate, apoi adaugam cubul de Rama taiat feliute subtiri ca sa putem incorpora bine in crema. Mixam bine, bine pana obtinem o crema bine afinata si cremoasa

Apoi punem un blat cu caramel, intindem o jumatate din crema, punem blatul fara caramel, iarasi crema, apoi celalalt blat cu caramel peste crema.

Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit cu 3-4 linguri de lapte, apoi intindem glazura peste blat si ornam cu bombonele colorate. Se lasa cateva ore  pentru a se topi caramelul, apoi portionam cum dorim.

Este o prajitura super, super buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de mirela0911

Prajitura Petre Roman

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2014, 21:33
la 03.03.2014, 21:35
Buna prajitura!
Oare Petre Roman cate o fi manacat la viata lui? )
la 03.03.2014, 21:41
buna, buna.
la 03.03.2014, 21:44
la 03.03.2014, 21:45
Vreau si eu ca am auzit ca este tare delicioasa

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking