Prajitura Intercontinental

Postat de gaby_d in Dulciuri
4 Ian 2015 | 23830 vizualizari
Prajitura Intercontinental

Ingrediente

  • Foi
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca
  • 3 linguri faina
  • 8 albusuri
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 250 gr unt
  • 8 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide si merisoare inmuiate in rom
  • 50 gr ciocolata tocata
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

  • Incepem cu pregatirea foilor.
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma.
  • Adaugam zaharul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Cand textura compozitiei e ferma si lucioasa adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.
  • Impartim compozitia in trei parti egale.
  • Pregatim o tava de 20/30 cm. Daca vreti foile mai inalte folositi o tava de 18/26 cm.
  • Taiati 3 bucati hartie pentru copt. Asezati prima bucata in tava, puneti o parte din compozitia de albusuri, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 12-15 minute. Foaia trebuie sa capete o culoare usor aurie. Scoateti si lasati sa se racoreasca, invartiti foaia cu o miscare ferma pe blatul de lucru si desprindeti usor hartia.
  • Procedati la fel si cu celalalte doua foi.
  • Pregatim crema.
  • Mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur.
  • Adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.
  • Lasam sa se raceasca.
  • Untul moale, la temperatura camerei il mixam spuma. Cand amestecul de galbenusuri e rece adaugam lingura cu lingura peste unt mixand la cea mai mica viteza a mixerului.
  • Crema obtinuta o impartim in trei  parti.In prima punem cocos, in a doua stafidele inmuiate in rom si in a treia ciocolata. Omogenizam in fiecare vas.
  • Asezam o foaie, intindem uniform crema cu cocos, asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, asezam a treia foaie si punem crema cu ciocolata. Presaram fulgi de ciocolata si bagam prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Intercontinental

Postat de mirela0911

Desert prajitura Intercontinental

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...

Citeste continuarea

Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Postat de Ina

Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2015, 12:59
Delicioasa!
la 04.01.2015, 12:59
ce bunatate
la 04.01.2015, 13:00
ce faina e
la 04.01.2015, 13:01
arata de vis
la 04.01.2015, 13:03
citind ingredientele e ...

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking