Prăjitură Kardinal

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Iun 2013 | 7056 vizualizari
Prăjitură Kardinal

Cel puţin asta s-a vrut a fi.N-a prea reuşit ea aşa cum trebuia,din cauza bezelei.In cuptorul meu nu-mi iese deloc bezeaua aşa cum aş vrea.dar zic că-i o prăjitură răcoroasă şi foarte bună.

Ingrediente

Pentru foi:

Pentru compozitia de bezea:

  • 8 albuşuri de ou
  • 200 g zahar
  • Zeama de lamâie

Pentru compozitia de pandişpan:

  • 8 galbenuşuri de ou +un ou întreg
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 20 g griş
  • ½ ligurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 500 g frisca naturala 32 % grasime
  • 0 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri întaritor pentru frisca
  • Capşuni

Mod de preparare

Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt.

Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua.

Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie.

Cu ajutorul unui poş am şpriţat cinci fâşii de bezea(ar fi fost mai bine sase,dar nu am avut loc).

Mi-a ramas putina compozitie pe care am  folosit-o la pandişpan.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,am vrut ca bezeaua sa fie mai crocanta.

Galbenusurile si oul întreg le-am mixat cu zaharul si vanilia pâna când amestecul s-a deschis la culoare si si-a dublat volumul.

Am pus apoi faina,grisul,praful de copt si am amestecat usor.

La final spuma de albusuri ramasa de la bezea,

Am scos tava din cuptor si am pus pandispanul printre rândurile de bezea.

Am mai lasat la cuptor o ora si jumatate,ultimele 30 de minute cu usa  cuptorului întredeschisa.Am lasat sa se raceasca în cuptor,dupa care l-am scos pe un gratar sa se raceasca si am desprins hârtia de copt.

Am mixat frisca cu zaharul si întaritorul pentru frisca.Capsunii i-am pus cu putin zahar si apoi i-am zdrobit.

Am taiat foaia în doua pe latime.

Peste prima jumatate am pus capsunii si apoi frisca.

Am acoperit cu cealalta jumatate de foaie,

Am presarat zahar pudra deasupra.

Am lasat la frigider peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kardinal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fursecuri Milano cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Fursecuri Milano cu ciocolata

Untul moale se mixeaza  2 minute, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si se mixeaza pana devine totul o crema( sa nu va speriati ca la inceput  se va face firmituri). Se adauga usor...

Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de gurita_ta2005

Galuste cu prune

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca. Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 13:17
faci numa bunatati pe gustul meu
la 09.06.2013, 13:24
SUPERBA prajiturica! Imi place foarte mult!
la 09.06.2013, 13:28
Ah ce-mi place!!
la 09.06.2013, 13:32
vai cat de bine arata . Am venit cu teama ca am crezut ca iar e cu branza
la 09.06.2013, 13:32
Wow! Prezentare frumoasa, prajitura delicioasa preparata de o doamna superba

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking