Prajitura Kinder pingui

Postat de margo in Prajituri
15 Ian 2015 | 5776 vizualizari
Prajitura Kinder pingui

Este o prajitura fina,dulce,cremoasa,ciocolatoasa care nu putea lipsi de pe masa in noaptea dintre ani.Kinder pingui este o prajitura cu multa ciocolata si lapte,la fel ca si desertul cu acelasi nume. Cred ca numele spune tot,asa ca nu mai are nevoie de nici o prezentare.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua,
  • 10 ling zahar,
  • 6 ling faina,
  • 4 ling cacao,
  • 1 praf de copt,
  • un varf sare
  • .Ingrediente crema:
  • 1l frisca,
  • 4 ling lapte condensat,
  • 3 ling miere,
  • 1 ling zahar vanilat sau esenta de vanilie,
  • 2 plicuri intaritor frisca.
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr ciocolata menaj,
  • 50 gr unt,
  • 2-3 ling lapte condensat

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si praful de copt.Se adauga in compozitie amestecand incet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E coapta cand ,daca se inteapa in mijloc cu o scobitoare,acesta iese curata.Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intre timp,se prepara crema.Frisca se bate cu laptele si cu mierea.Se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.Dupa ce s-a ingrosat, se adauga intaritorul.Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se da la rece.Rezulta o crema foarte spumoasa.

Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din 100ml apa fiarta cu 1 ling miere.Nu trebuie sa clocotesca,ci se incalzeste pana se topeste mierea.

Ciocolata se topeste pe foc cu laptele si untul.Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.

Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema de frisca.Se toarna 1/3 din glazura,se intinde frumos si, se da la frigider sa se intareasca glazura.Cand glazura s-a intarit,se scoate din frigider prajitura si desupra se pune restul de crema.Se acopera cu al doilea blat,se insiropeaza si se toarna restul de glazura deasupra.

Se da la rece sa se intareasca galzura.

Se portioneaza cu un cutit  inmuiat mereu in apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Cuburi "Kinder Pingui"

Postat de Creatsa

Cuburi "Kinder Pingui"

Foi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2015, 18:32
la 15.01.2015, 19:01
Buna prajitura asta!
la 15.01.2015, 20:36
Bună
la 15.01.2015, 22:39
la 16.01.2015, 06:17

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking