Cum preparam blatul:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, cateva minutem la viteza mare, pana obtinem o crema densa.
Adaugam faina, praful de copt, cacao, pesmetul (grisul) si mixam usor, adaugand laptele , uleiul si mierea.
Albusurile le presaram cu sare si le mixam pana obtinem o spuma tare. le incorporam in amestecul anterior.
Vom obtine o compozitie destul de lichida pe care o vom turna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a cuptorului) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade pentru 15-20 minute.
Lasam sa se raceasca, fara a indeparta hartia de copt pana nu se raceste complet.
Reteta originala prevede ca din aceasta compozitie sa coacem 2 foi (blaturi) dar eu am facut un singur blat pe care l-am taiat apoi in jumatate.
Cum preparam crema:
Mixam frisca la viteza mare pana nu mai curge daca intoarcem castronul invers. Adaugam cele 2 pliculete de intaritor, laptele, mierea, sesnta de vanilie si mixam foarte bine.
Cum preparam glazura 1:
Topim toate ingredientele pe foc, fara sa ajunga la punctul de fierbere! Lasam la racit.
Cum preparam glazura 2:
Topim toate ingredientele pe foc, fara sa ajunga la punctul de fierbere! Lasam la racit.
Cum montam prajitura:
Eu am taiat blatul in jumatate, pe latime, nu pe lungime! am obtinut astfel doua foi (blaturi).
Pe una din foi intindem crema, ajutandu-ne de lama umeda a unui cutit.
Turnam peste crema glazura 1 si dam prajitura la congelator pentru cateva minute pana observam ca s-a intarit.
Punem deasupra celalalt blat apasand usor pe toata suprafata.
Turnam glazura 2 si lasam la congelator tot cateva minute pana se inatareste.
Taiem prajituta cu lama unui cutit care a fost tinuta in apa fierbinte. astfel prajitura se va taia frumos.