Prajitura Lamaita

Postat de aliliana in Dulciuri
23 Mai 2016 | 4032 vizualizari
Prajitura Lamaita

Am vazut-o la Simona Callas. Mi-a placut. Multumesc Simona :-* . In loc de foi am facut blat subtire si am pus ceva glazura de ciocolata alba. Delicioasa.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • un plic praf de copt,
  • esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri amidon,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 g unt,
  • 7 linguri de zahar (depinde de cat de dulce dorim)
  • Glazura:
  • ciocolata alba,
  • 2 linguri lapte,
  • un varf lingurita unt
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • 2 cesti apa ( cca 150 ml)

Mod de preparare

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul  sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa. 

Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine. Adauga-le albusurilor si mixeaza. 

Cu o lingura de lemn adauga si amesteca faina  ( lingura cu lingura ) si praful de copt in compozitia de mai sus.  Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu foaie de copt, pune aluatul si lasa-l sa se coaca in cuptorul incalzit cca 30 minute. Cand trece de testul scobitorii este copt. Scoate blatul pe un gratar si lasa la racit. 

Crema: zaharul si amidonul se amesteca bine. Adauga laptele putin cate putin, omogenizeaza si pune pe foc. Cand este gata trebuie sa fie ca o smantana. Adauga  zeama de lamaie. Trece crema prin strecuratoare, lasa la racit intr-un vas. Peste crema pune o folie de plastic sa nu faca crusta. Cand s-a mai racit amesteca untul taiat cuburi in crema, cu un mixer. 

Cat timp se racesc toate, pune la caramelizat zaharul. Cand ajunge la culoarea placuta a caramelului adauga apa si lasa la topit. 

Blatul se taie pe jumatate pe orizontala si apoi la jumatate ca sa iasa 4 foi aproape patrate. 

Pune foaia de baza pe un platou, insiropeaza, adauga crema si pune foaia a doua. Procedeul se continua pana ajungem la ultima foaie peste care se adauga putina crema. Se pune prajitura la rece pentru o ora, timp in care se pregateste glazura. Ciocolata alba impreuna cu laptele si untul se pun pe foc si se topesc. Nu trebuie sa se infierbinte tare.  Cand glazura s-a racorit se pune peste prajitura. Se pune la rece 2 ore. Daca rezista.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Lamaita

Postat de Valclaudia

Prajitura Lamaita

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....

Citeste continuarea

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Postat de simona72

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2016, 22:14
delicioasa
la 23.05.2016, 22:50
foarte buna!
la 23.05.2016, 23:06
la 23.05.2016, 23:10
super prajiturica!
la 23.05.2016, 23:35
Buna-i lamaita

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking