Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

Postat de gaby_d in Dulciuri
10 Mar 2015 | 8768 vizualizari
Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita
    • Pentru blat
    • 3 oua
    • 50 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • o lingurita praf de copt
    • o lingura zeama lamaie
    • un vf cutit sare
    • o lingurita extract de vanilie
    • Pentru glazura
    • 200 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita rom sau Amaretto
    nuca de cocos -100 gr

Mod de preparare

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Sim0naWorld

Ciocolata de casa cu alune de padure

Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa...

Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de merisor67

Aluat de foietaj

Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2015, 11:04
Hmmmm cum arată 😍
la 10.03.2015, 11:04
o praji super,o stiu si o poza imperiala
la 10.03.2015, 11:09
Vreau si eu tavalita
la 10.03.2015, 11:10
vreau si eu o tavalita din asta
la 10.03.2015, 11:11
blondy, de unde ai palidul ala? )))))))))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking