Prajitura ,,Madam Marin,,

Postat de madi_marin in Prajituri
18 Apr 2010 | 16353 vizualizari
Prajitura ,,Madam Marin,,

Tot o prajitura facuta din combinatii de idei luate de ici de colo....

Ingrediente

Pentru 4 foi de biscuiti:

  • 1 pahar cu zahar
  • 125 g margarina
  • 2 oua
  • 50 ml lapte condensat (pentru cafea)
  • 3 linguri cu miere
  • 200 g biscuiti petit beurre
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amoniac
  • faina

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri cu miere

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se pregatesc intai foile : zaharul, margarina, ouale, laptele, mierea si esenta de vanilie se pun pe foc mic mic pana ce se dizolva totul si compozitia devine lichida. Cand e gata se toarna intr-un castron si se lasa putin la racit. Se adauga apoi amoniacul , pesmetul de biscuiti si faina cat sa obtinem un aluat ce se poate intinde. Se imparte in 4 bucati. Pe fundul tavii tapetat cu faina se intinde cu sucitorul prima foaie. Se coace cam 5 minute. Asa se procedeaza cu toate foile. Se lasa sa se raceasca bine.

Se prepara crema: gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa, apoi se pune la foc cat sa se incalzeasca si sa se dizolve bine,  fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga impreuna cu mierea in frisca batuta spuma tare.

Prajitura se monteaza in tava pe fundul careia am copt foile. Se pun straturi alternative de foi si crema, ultimul strat fiind foaie. Se toarna deasupra glazura: toate ingredientele puse la foc mic pana la completa dizolvare si omogenizare. Se da la rece acoperita cu o folie de plastic si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Madam Marin,," nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...

Citeste continuarea

Tarta cu rondele de mere

Postat de Irina

Tarta cu rondele de mere

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat 3 linguri de zahar, apoi pe rand galbenusurile. La final, am adaugat usor faina in ploaie. Am turnat aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2010, 14:56
la 18.04.2010, 15:19
Bravo, Madi!
Cine zicea ca tineretul nu gateste? Gatim, si inca forte bineeeeeeee!!!!!
la 18.04.2010, 15:32
super arata
la 18.04.2010, 16:30
prajitura arata foarte bine!
la 18.04.2010, 16:58
super madi 5 furculite ce bine arata grozav

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking