Ingrediente
Blat
- 4 oua
- 1/2 cana de zahar (cana de 200 ml)
- 3/4 cani ulei
- 1/2 cana lapte
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
- 10 linguri de faina
- 1 lingura esenta de migdale
- 3 mere medii razalite
Gem de caise. Crema:
- 250 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 3 linguri zahar
- 100g unt
- 3 linguri de smantana
- 1 lingurita esenta de migdale
Mod de preparare
Blat:
Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.
Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam restul de faina.
Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Aveti grija aici sa nu o coaceti prea mult, altfel nu va mai avea blatul umed.
Dupa ce blatul s-a racit il acoperim din abundenta cu gem de caise. Eu am lasat blatul asa cateva ore astfel incat blatul a tras putin gem.
Crema:
Punem laptele la fiert la foc mic. Intr-un bol amestecam amidonul cu zahar si cu cateva linguri din laptele recent pus pe foc (ca la budinca). Turnam apoi laptele cu amidon in cel de pe foc si amestecam cu o lingura. Lasam pe foc pana se ingroase, dupa care il punem la racit.
Punem untul,smantana si esenta de migdale in crema racita si amestecam bine. Acoperim stratul de gem cu ea si dam prajitura putin la frigider.
Asta a fost tot! O prajitura simpla si delicioasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marisa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|