Prajitura marmorata cu visine din dulceata

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
17 Iul 2013 | 15877 vizualizari
Prajitura marmorata cu visine din dulceata

Am gasit o reteta de prajitura cu mure care-mi "facea cu ochiul". Dar, cum n-am mure, m-am gandit sa le inlocuiesc cu visine din dulceata. Si credeti-ma, n-am facut rau! ;)

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 4 oua;
  • 180 gr. zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 200 gr. unt;
  • 200 ml. lapte;
  • 300 gr. faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • 2-3 linguri cu cacao (de preferat neagra);
  • visine din dulceata;
  • pentru crema si decor:
  • 300 ml. lapte;
  • 1 plic praf de budinca vanilie;
  • 2 linguri cu zahar (de pus in budinca);
  • 100 gr. unt;
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 80 gr. ciocolata neagra;
  • 30 ml. lapte (pentru toping-ul de ciocolata)

Mod de preparare

Cum preparam blatul:

Cernem faina impreuna cu praful de copt.

Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul, incorporam faina cu praf de copt.

Tapetam o tava (a mea 30x18 cm) cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.

Restul de compozitie o amestecam foarte bine cu cacao si restul de 50 ml. lapte ramas.

Turnam compozitia cu cacao peste cea deja aflata in tava, nivelam usor si punem din loc in loc visine din dulceata.

Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 min, pana cand trece testul scobitorii). Soatem blatul din tava si il lasam la racit.

Cum preparam crema:

Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic (in loc de 500 ml. punem 300 ml. lapte si adaugam 2 linguri de zahar). Amestecam bine ca sa nu faca cocoloase si dupa ce s-a ingrosat putin o lasam la rece acoperind-o cu o folie de plastic ca sa nu faca pojghita).

Frecam untul (100 gr.) cu esenta de vanilie si cand s-a racit budinca o incorporam lingura cu lingura in unt, mixand foarte bine.

Cum montam prajitura:

Peste blatul racit intindem crema, lasam aproximativ o ora la frigider, apoi facem un "model" din ciocolata topita (la MW sau la bain-marie) amestecata cu cei 30 ml. lapte.

Portionam si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Postat de mirela0911

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca...

Citeste continuarea

Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie

Postat de RuxyRux

Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie

Untul se topeste si se lasa in vas. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute). Branza se amesteca cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2013, 09:43
wowwwww ce bine arata
la 17.07.2013, 09:46
la 17.07.2013, 09:47
ce parajitura faina
la 17.07.2013, 09:51
delicioasa
la 17.07.2013, 09:53
Draga Dia...e tare buna!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking