Ingrediente
- Pentru blat
- 4 oua
- 80 gr. zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 Linguri pline cu gris
- 2 Linguri cacao
- 2 Linguri faina
- 2 Linguri miere
- 1 lingurita praf de copt
- 20 ml. lapte
- 100 ml. ulei
- un varf de sare
- Crema:
- 200 gr lapte condensat
- 200 ml frisca lichida
- 1 pliculet intaritor pt. frisca
- 100 ml. lapte
- 1 pliculet gelatina
- 1 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare
Galbenusurile le frecam cu zahar pana se albesc ,apoi incorporam ,faina,grisul,cacao,laptele,uleiul,praful de copt si la sfarsit cu o lingura incorporam albusurile batute spuma.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem compozitia.O coacem la foc mic spre mediu pe treapta de sus.
Ne ocupam de crema:
Gelatina o punem la inmuiat in lapte apoi o incalzim 2 secunde la microunde.O incorporam in laptele condensat ,apoi batem frisca bine cu un plic de intaritor si o incorporam in laptele condensat.O lasam putin sa se inchege cat se raceste blatul.Cand blatul e gata il taiem in 2 indepartam hartia de copt si punem crema la mijloc.
O lasam la rece cel putin 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|